Screens: de voordelen

  • Screens zijn zeer geschikt om de hoeveelheid buiten-zonlicht naar binnen toe te beheersen.
  • Screens filteren tot wel 95% van het zonlicht, geven goed zicht naar buiten maar beperken de inkijk naar binnen.
  • De lichtsterkte wordt aanzienlijk verlaagd, wat ideaal is bij gebruik van bijvoorbeeld televisie of beeldscherm.
  • Bovendien is dit type zonwering onderhoudsvriendelijk en zorgt voor een mooie strakke uitstraling.
  • Screens kunnen op alle soorten ramen worden toegepast, waarbij zowel inbouw als opbouw mogelijk is.
  • Het bedienen kan – naar wens – handmatig of elektrisch (ook afstandsbediening).
  • Screens kunnen daarnaast ook prima worden toegepast als afdichting van uw overkapping, serre of aanbouw.
  • Een screen is een vlakhangend zonnescherm met verticale geleidingsprofielen. Voordelen hiervan zijn o.a. een hoge windvastheid en een vertragende warmtetransmissie, welke energiebesparend werkt.

Meer informatie? Bel ons (074-256 63 65) of bezoek onze showroom in Hengelo.

(Zip)screen

De vlakhangende zonwering (screen) is in twee soorten verkrijgbaar: de windvaste uitvoering (Zipscreen) en de standaard uitvoering.
Bij een Zipscreen wordt het doek d.m.v. een rits in de geleiding geborgd. Hierdoor is het doek windvast en beschikt een Zipscreen van ROMA over een TUV keuring tot windkracht 7.

De windvaste Zipscreens

Screens weren zonnestralen en houden tevens de warmte buiten waardoor het binnen aangenaam en koel blijft. De windvaste Zipscreens zijn in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. Algemeen geldt: hoe zwaarder de onderlijst en hoe stabieler de oprolas, des te strakker het screendoek staat. Het screendoek kan dan meer wind verdragen. Welke versie voor u geschikt is, kan afhankelijk zijn van meerdere factoren en wensen. Graag geven wij u advies op maat over de vele soorten (zip)screens en welke screen voor uw situatie het meest geschikt is.

De behuizing is (kast, geleiders en onderlijst) verkrijgbaar in meer dan 300 standaard kleuren. Doeken zijn verkrijgbaar in de kwaliteiten Soltis of Sergé.

Zipscreen: Het screendoek wordt d.m.v. een rits in de geleiding geborgd.

Soltis screendoek

Soltis doek wordt gebruikt voor serre zonwering en windscreens. Soltis screendoek heeft een hoge kwaliteit is duurzaam en zeer kleurecht. Soltis doek heeft een gladde toplaag waardoor het zeer goede stof- en vuilafstotende eigenschappen heeft.

Sergé screendoek

Sergé screendoek is het meest gangbare en een veelgebruikt screendoek. Serge screendoek heeft een hoge kwaliteit en is leverbaar in vele kleuren. Afhankelijk van de gekozen kleur kan dit type screendoek 80 tot 95% van de zonne-warmte tegenhouden. Tevens wordt de lichtsterkte verlaagd naar aangename waarden, ideaal voor o.a. beeldschermgebruik. Door de speciale weeftechniek blijft het zicht naar buiten prima.

Meer informatie over zipscreens vindt u hier:
Roma ZipScreens (Website: Roma zipscreens)

Vincent zonwering is dé specialist op gebied van zonwering in Hengelo, Oldenzaal, Borne en Delden (Hof van Twente). Wij adviseren u graag over zonwering en welk type het beste past in uw situatie.

Bezoek onze showroom in Hengelo of bel voor een afspraak: 074-256 63 65.